Program ötleteink

Közel a természethez

Vértestolna

Vértestolna a nyugalom szigete, a Gerecse gyöngyszeme ez az 500 fős kisközség! Csodálatos kirándulóhely.

Kirándulás
  • Gerecse 20, 30, 50
  • az Országos Kéktúra jelzett turistaút, Magyarország és Európa első hosszú távú turistaútja.
  • a Mária-út, Közép-Európa zarándokútja
  • a magyar Szent Jakab zarándokút
  • a Gerecse Kerékpártúra III
Biciklizés

Bármerre indulunk csodákra találunk. Nem csak hobby biciklistáknak ajánljuk a környéket, mivel találhatóak olyan útvonalak is, amik akár edzésnek is megfelelnek egy keményebb verseny előtt. Emellett Tarjánból indul az Etyeki bicikliút is, ha egy hosszabb túrára vágynának.

Via ferrata

Tatabányán a Turul madár mellől indul magyarország egyik legizgalmasabb via ferrata pályája. 3 szint közül lehet választani, további infok: VIA Ferrata Tatabánya link alatt.

Borozás

Helyi különlegességeket kóstolna? Kis falunkban van lehetőség vezetett borkóstolón megismerkedni a helyi tételekkel. További Info: Hubik Pincészet

Egy kellemes napot töltsön el neszmélyen és ismerje meg a Hiltop vagy a Kősziklás pincészet kíváló borait, akár vezetett borkóstoló keretein belül.

Lovaglás

A közelben Héregen és Tardoson is van lehetőség lovagolni, akár a legkisebbeknek is. Jelezzék kérem előre nekem, és segítek leegyeztetni az időpontokat az  érkezésig.

Közel az állatokhoz

Családos nyaralásokon nincs is jobb program mint otthon hagyni az elektronikai kütyüket, és a valóságban is ellátogatni egy gazdaságba, vagy gímszarvasokat etetni. Ez biztosítottan a gyerekek kedvenc elfoglaltsága lesz.

Közeli települések

Nem csak Vértestolnán, de a környező településeken is számos programötletre találhatunk.

Tata (15 KM)

A közelben található Tata városa. Itt található az Öreg és a Cseke tó is, ahol kellemes sétát tehetünk, és közben megpihenhetünk a parton található éttermekben, kávézókban, vagy cukrászdákban. Az Öreg tavon van lehetőség nyáron SUP-olni, vitorlázni vagy evezni. Télen pedig elég hidegben tudunk korcsolyázni is akár. Egyéb nevezetességek Tata város honlapján találhatóak.

Tatabánya (15 KM)

Tatabánya nem feltétlenül a kultúrális örökségeiről híres, de ide is érdemes ellátogatni, és megnézni a Turul madarat, vagy kilátogatni a Gyémánt fürdőbe. Ahol van fedett és nyitott strand is, csúszda, uszoda és szauna.

Agostyán (4 KM)

Agostyáni arborétum csodálatos kirándulás lehet az egész családnak, vagy az Ökofalu is egy felejthetetlen élmény lehet mindnekinek.

Hol ehetünk/ihatunk jót?

Nem csak Vértestolnán, de a környező településeken is számos programötletre találhatunk.

Tardos (5KM)

Jó idő esetén Tardoson a Malomvölgyet érdemes felkeresni, egy kellemes séta után, frissen sült hekket vagy kolbászt, esetleg hamburgert kóstolhatunk meg.

Ha szívesebben választjuk az éttermeket akkor tudom ajánlani a Kemencés fogadót. Autentikusan kialakított belső térben, finom kemencés ételekkel várják a vendégeket.

Tarján (5KM)

SÖRKEDVELŐK FIGYELEM! Magyarország egyik legnagyobb német csapoltsör választékával, és autentikus bajor ételekkel vár minket az Öreg Favágó étterme.

Ha pedig valami igazán finomat szeretnénk enni, érdemes betérni a Steetcafe & Bar-ba.